Versiune publicata in data de 24.05.2018

In conformitate cu cerintele Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL (“operatorul”), prelucreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, date cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dvs, un membru de familie ori o alta persoana (“date cu caracter personal”) in vederea indeplinirii operatiunilor legate de desfasurarea activitatilor specifice activitatii SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL

Sunteti obligat(a) sa ne furnizati datele, acestea fiind necesare pentru emiterea facturilor, chitantelor, a livrarii comenzilor,  comunicarii intre noi si dvs, etc.. Refuzul dvs determina imposibilitatea onorarii comenzilor din partea SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si nu sunt comunicate doar partenerilor nostri contractuali (Posta Romana, firme de curierat, etc).

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, si sa solicitati stergerea datelor. Daca unele din datele despre dvs sunt incorecte, va rugam sa ne comunicati cat mai curand posibil.

SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza adresa dvs de e-mail unor terte persoane juridice sau fizice decat partenerilor contractuali, nu vinde si nu ofera catre alte persoane adresele de e-mail obtinute prin intermediul www.advertisingcataleya.ro. Libraria Maranatha nu divulga datele dvs personale altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dvs explicit in acest sens.

Datele dvs personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile în vigoare.

 

In conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/200, clientii nostri au urmatoarele drepturi:

1)  Dreptul la informare (art.12);

2)  Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obtine, la cerere si în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date;

3)  Dreptul la interventie (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisa si în mod gratuit, urmatoarele:

  1. a)  rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;
  2. b)  transformarea datelor personale nelegale în date anonime;
  3. c)  notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si b).

4)  Dreptul la opozitie (art.15) – dreptul de a se opune, în mod gratuit si printr-o cerere scrisa, din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari;

5)  Dreptul de a se adresa justitiei (art.18) – dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea drepturilor garantate de lege si care au fost încalcate;

6)  Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).

 

Ce date cu caracter personal prelucram:

  1. Datele obtinute pentru prelurea unei comenzi: nume, prenume, telefon, telefon fix, adresa de email, strada, numar, bloc, scara, etaj, apartament, sector, localitate, sector, fax, cod postal, tara;
  2. Adresa de email la abonarea la Newsletter;

Temeiul / scopul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si modul lor de folosite:

  1. Pentru preluarea, prelucrarea / procesarea, expedierea si livrarea comenzilor catre client;
  2. Pentru emiterea facturilor fiscale si introducerea lor in contabilitate;
  3. Pentru trimiterea de SMS pentru instintarea clientului privind starea comenzii. Clientul va primi SMS la plasarea comenzii, la expedierea comenzii, si un SMS de reminder (aducere aminte) la un interval de 3 zile de la expedierea comenzii, pentru ca acesta sa nu uite sa isi ridice coletul de la Posta;
  4. Pentru trimiterea de oferte promotionale, instintari, anunturi, noutati, etc, prin trimiterea de SMS-uri sau emailuri, doar dupa ce clientul si-a dat acordul in mod expres pentru acest lucru prin abonarea la Newsletter;
  5. Datele cu caracter personal vor fi oferite si operatorilor de curier prin care expediem comenzile. Datele cu caracter personal vor fi folosite de acestia doar pentru livrarea comenzilor catre client.

Unde sunt stocate datele cu caracter personal:

Acestea sunt stocate pe servere securizate prin firme de specialitate, si monitorizate 24/7.

Cat timp vor fi pastrate datele cu caracter personal:

Aceste date vor fi pastrate pe un termen nelimitat, sau pana cand clientul va cere in mod expres stergerea lor din baza noastra de date;

Terte parti care au acces la datele cu caracter personal:

La datele cu caracter personal au acces terte parti cu care noi lucram pentru ca in final comanda plasata pe site sa ajunga la client. Pe baza contractului de prestari servicii intre asociatie si aceste terte parti, acestea au obligatia legala de a pastra securitatea datelor cu caracter personal accesate, vizualizate sau primite de la noi.

In acest sens, aceste terte parti sunt:

  1. Cabinetul de contabilitate– acesta are acces la datele cu caracter personal in vederea prelucrarii facturilor si documentelor fiscale aferente contabilitatii;
  2. Softul de emitere a facturilor– firma care detine softul pentru emiterea automatizata a facturilor are acces la datele cu caracter personal, strict in scopul emiterii, prelucrarii si stocarii facturilor fiscale;
  3. Programatorii– acces la datele cu caracter personal au si firmele de programare web cu care asociatia are contract de prestari servicii. Aceste firme se ocupa strict de dezvoltarea si mentenanta site-ului web, dezvoltarea de aplicatii, extensii, scripturi, etc;
  4. Firma de hosting– toate datele cu caracter personal se afla stocate pe servere securizate printr-o firma specializata pe acest domeniu, fiind monitorizate 24/7;
  5. Firmele de curierat– pentru livrarea comenzilor, acces la datele cu caracter personal au si firmele de curierat cu care asociatia are contract de prestari servicii. Datele cu caracter personal sunt oferite fiecarui operator in functie de alegerea pe care o face clientul privind operatorul de curier;
  6. SMS Gateway– acces la datele cu caracter personal are si firma prin care trimitem clientilor nostri SMS-uri. Aceste SMS-uri sunt trimise doar dupa acordul clientului realizat la plasarea comenzii si au ca scop instintarea clientului privind starea comenzii;
  7. Angajatii magazinului– acces la datele cu caracter personal au si angajatii librariei, in scopul preluarii, procesarii si expedierii comenzilor. De asemenea, accesul se realizeaza si in vederea comunicarii cu clientii privind starea comenzii, completarea ei sau informarea unor erori de stoc sau de date inexacte privind expedierea comenzii.
  8. Platforma magazinului– site-ul librariei functioneaza pe platforma WooCommerce;
  9. Procesatorul de plati online;
  10. Furnizorii de marketing:Google Analytics si Facebook

Obtinerea consimtamantului privind preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal:

Preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face doar dupa acordul expres din partea clientului. Acest acord expres se face de fiecare data:

  1. Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand un client plaseaza o comanda pe site sau telefonic. Plasarea unei comenzi pe site se poate face numai prin si dupa acceptarea ,,Termeni si conditii” ale acestui site, prin bifarea casutei aferente in sectiunea de check-out;
  2. Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand un client suna pe unul din numerele de telefon afisate pe site, si face telefonic o comanda, oferind operatorilor / angajatilor nostri informatii cu caracter personal, in vederea inregistrarii, preluarii, prelucrarii, expedierii si livrarii comenzii;
  3. Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand clientul completeaza adresa de email pentru abonarea la Newsletter;
  4. Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea,stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand un client completeaza formulare de abonare, recenzii sau formulare de contact;

Integritatea datelor cu caracter personal:

In vederea asigurarii securitatii si integritatii datelor cu caracter personal asociatia a intreprins urmatoarele masuri:

  1. Si-a instruit angajatii privind securitatea si integritatea datelor cu caracter personal;
  2. Si-a desemnat un responsabil cu protectia datelor cu caracter personal (DPO);
  3. Stocheaza toate datele pe un server securizat printr-o firma de specialitate in domeniu. Serverul este monitorizat 24/7;
  4. Acces la datele cu caracter personal au doar angajatii cu atributii in acest sens. Accesul se face pe baza unei parole si a unui user;
  5. Toate contractele de prestari servicii cu firmele terte care au acces la datele cu caracter personal, au fost completate prin acte aditionale conform cu noul regulament european GDPR;
  6. Lucram cu o firma de web development care ne asigura securitatea si mentenanta site-ului.

Accesul la datele tale cu caracter personal:

  1. Ai dreptul la acces GRATUIT si oricand la datele tale cu caracter personal;2
  2. Daca ti-ai facut un cont pe site-ul nostru prin accesarea contului poti avea acces personal si direct la toate datele tale cu caracter personal. Prin accesarea contului poti sa rectifici, sa corectezi, sa actualizezi sau sa completezi datele;
  3. Daca nu ti-ai facut cont pe site, poti cere un extras al datelor tale cu caracter personal, prin email la adresa:contact@advertisingcataleya.ro sau prin poșta la adresa SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL Calea Moneasa nr 26 Sepreus jud Arad . De asemenea, prin cele doua adrese poti cere rectificarea, corectarea, actualizarea sau completarea datelor cu caracter personal;
  4. Poti cere un extras (intr-un format excel), cu datele tale personale care se afla in baza noastra de date, care pot fi portate catre un alt operator. Poti cere acest lucru printr-o cerere scrisa prin email la adresa:contact@advertisingcataleya.ro sau prin poșta la adresa SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL Calea Moneasa nr 26 Sepreus jud Arad

 

  1. Stergerea datelor cu caracter personal:
  2. Poti cere stergerea completa a datelor tale cu caracter personal din baza noastra de date, printr-o cerere scrisa trimisa prin email la adresa:contact@advertisingcataleya.ro sau prin poșta la adresa SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL Calea Moneasa nr 26 Sepreus jud Arad Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal se va ocupa de stergerea lor, in maxim 5 zile lucratoare de la primirea cererii prin email sau posta;
  3. Dupa stergerea lor, vei primi din partea noastra, pe email sau prin posta confirmarea stergerii datelor tale cu caracter personal, insotit de dovezi in acest sens.
  4. Vom pastra dovada electronica de transmitere a retragerii acordului si raspunsurile intre cele doua parti.
  5. Dupa stergerea datelor tale cu caracter personal, vom instinta procesatorii terti de acest lucru.

Retragerea consimtamantului:

  1. Retragerea consimtamantului privind prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal, presupune ca in prima faza ti-ai dat acordul privind preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea lor;
  2. In acest context, ai dreptul sa iti retragi oricand consimtamantul privind prelucrarea, stocarea si folosirea datelor tale cu caracter personal:

Retragerea consimtamantului privind abonarea la Newsletter

– Daca te-ai abonat la Newsletter, te poti dezabona prin folosirea butonului ,,Dezabonare” din partea de jos a newsletter-ului;

– De asemenea, poti sa ceri dezabonarea la Newsletter si printr-o cerere scrisa, trimisa prin email la adresa:contact@advertisingcataleya.ro sau prin poșta la adresa SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL Calea Moneasa nr 26 Sepreus jud Arad

– Daca esti abonat la Newsletter si ai cont pe site, te poti dezabona din contul tau de client la sectiunea: Panou de Control > Sectiunea ,,Newsletter” > Click pe link-ul ,,Editeaza” > Debifezi casuta ,,Inscriere Generala”

– Daca esti abonat la Newsletter si ai cont de client pe site, te poti dezabona din contul tau de client, accesand meniul din stanga jos ,,Inscriere la Newsletter” > deselectand butonul ,,Inscriere generala”;

Retragerea consimtamantului la formularele de contact

– Daca ne-ai trimis mesaj folosind formularul de contact de la meniul ,,Contact”, toate datele cu caracter personal au fost colectate strict doar pentru a putea sti cine esti, pentru a putea primi mesajul de la tine si pentru a putea ulterior comunica cu tine;

– Prin introducerea acestor date cu caracter personal, ti-ai dat acordul / consimtamantul in mod implicit ca noi sa le putem prelua, si folosi in scopul mai sus amintit.

– Daca doresti sa iti retragi acest acord / consimtamant, privind datele cu caracter personal preluate prin formularul de ,,Contact”, sau ca acestea sa fie sterse din baza noastra de date, poti face lucrul acesta prin email la adresa:contact@advertisingcataleya.ro sau prin poșta la adresa SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL Calea Moneasa nr 26 Sepreus jud Arad. Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal va face lucrul acesta in maxim 5 zile lucratoare, dupa care vei fi instintat prin email sau Posta, insotit de dovezi in acest sens.

Retragerea consimtamantului la comentarii / review-uri

– Daca ai postat un comentariu / review la un produs pe site, la postare ti-ai dat in mod implicit acordul ca numele tau sa fie facut public;

– Poti sa iti retragi acest consimtamant, pentru ca review-ul sa fie sters, si / sau numele tau sa fie sters de pe site si din baza noastra de date odata cu review-ul. Poti face lucrul acesta printr-o cerere scrisa prin email la adresa:contact@advertisingcataleya.ro sau prin poșta la adresa SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL Calea Moneasa nr 26 Sepreus jud Arad. Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal va face lucrul acesta in maxim 5 zile lucratoare, dupa care vei fi instintat prin email sau Posta, insotit de dovezi in acest sens.

Retragerea consimtamantului la comenzile preluate telefonic

– Daca ai plasat o comanda la noi pe site prin telefon, in mod implicit ai fost de acord cu oferirea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor tale cu caracter personal;

– Poti sa iti retragi consimtamantul pentru prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal, sau poti cere stergerea lor din baza noastra de date. Poti face lucrul acesta prin email la adresa:contact@advertisingcataleya.ro sau prin poșta la adresa SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL Calea Moneasa nr 26 Sepreus jud Arad. Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal va face lucrul acesta in maxim 5 zile lucratoare, dupa care vei fi instintat prin email sau Posta, insotit de dovezi in acest sens.

Retragerea consimtamantului la plasarea comenzii prin acceptarea ,,Termeni si conditii”

– Daca ai plasat personal o comanda pe site, in mod implicit ai fost de acord cu ,,Termenii si Conditiile” site-ului privind preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor tale cu caracter personal;

– Poti sa iti retragi acest consimtamant. Daca ai creat un cont pe site, poti face lucrul acesta direct din contul tau. Daca nu ai creat un cont, sau doresti ca procedura sa o facem noi, poti sa o faci printr-o cerere scrisa prin email la adresa:contact@advertisingcataleya.ro sau prin poșta la adresa SC SMART ADVERTISING CATALEYA SRL Calea Moneasa nr 26 Sepreus jud Arad. Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal va face lucrul acesta in maxim 5 zile lucratoare, dupa care vei fi instintat prin email sau Posta, insotit de dovezi in acest sens.

Procedura in cazul in care datele cu caracter personal au fost accesate de o persoana neautorizata

  1. Daca a avut loc o bresa de securitate informatica, atunci operatorul, responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal impreuna cu tertii responsabili cu protectia si securitatea sistemelor informatice, in cel mai scurt timp vor rezolva bresa de securitate informatica;
  2. Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal din cadrul entitatii va evalua in cel mai scurt timp impactul asupra protectiei datelor cu caracter personal;
  3. Daca este necesar, persoana sau persoanele vizate vor fi contactate si informate de problemele aparute;
  4. De asemenea, in maxim 72 de ore va fi informata si autoritatea nationala pentru protectia datelor cu caracter personal.